Wat is een driepuntssluiting?

Bij Simon Maree Deurenspecialist staat uw veiligheid voorop. We adviseren u graag over de beste beveiligingsoplossingen voor uw woning. Een driepuntssluiting is een onmisbaar element voor optimale beveiliging van uw buitendeuren.

Wat is een driepuntssluiting?

Een driepuntssluiting is een geavanceerd slotmechanisme dat uw deur op drie verschillende punten vergrendelt: boven, midden en onder. De werking kan heel simpel uitgelegd worden. Wanneer u de deur sluit, schuiven de vergrendelingspennen in de bijbehorende gaten in het deurkozijn, waardoor de deur stevig op zijn plaats blijft zitten. Vaak wordt een driepuntsluiting bediend met behulp van een enkele sleutel, waardoor het vergrendelen en ontgrendelen van de deur zeer eenvoudig is. Sommige driepuntsluitingen kunnen ook worden bediend met een elektronisch slot, waardoor u nog meer gemak en veiligheid krijgt.

Het mechanisme van een driepuntsluiting is ontworpen om te voorkomen dat de deur wordt geforceerd. De vergrendelingspennen zijn gemaakt van sterk materiaal en zijn bestand tegen pogingen tot inbraak. Dit maakt het vrijwel onmogelijk voor inbrekers om de voordeur of achterdeur te openen zonder de juiste sleutel.

Cilinderbediend of krukbediend?

Cilinderbediend: ideaal voor uw voordeur, te openen met een sleutel. Deze variant, ook wel sleutelbediende meerpuntssluiting genoemd, is bijzonder effectief in combinatie met een vaste voordeurknop. 

Krukbediend: perfect voor achterdeuren of andere externe deuren waar u vlotte toegang wenst. U kunt de deur openen en sluiten met deurkrukken aan beide zijden, zonder dat de veiligheid in het gedrang komt.

De voordelen van een driepuntssluiting

Eenvoudige bediening: ondanks de geavanceerde vergrendeling, is de bediening verrassend eenvoudig. Met één sleutelbeweging activeert u alle drie de vergrendelpunten.

Verhoogde veiligheid: de driepuntssluiting biedt optimale bescherming tegen inbrekers, waardoor u met een gerust hart kunt wonen.

Esthetisch en praktisch: het design is discreet en elegant, met slechts één sleutelgat. Uw deur behoudt haar aantrekkelijke uitstraling.

Installatie en kosten van een driepuntsluiting

Wilt u enkel bij uw huidige voordeur het slot veranderen naar een driepuntsluiting? Dan kunt u de installatie hiervan het beste laten uitvoeren door een professionele slotenmaker of een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf. Hoewel het mogelijk is om zelf een driepuntsluiting te installeren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het correct gebeurt om de beste beveiliging te garanderen. Wanneer u door ons een nieuwe voordeur of achterdeur laat plaatsen dan kunnen we dit uiteraard voorzien van een driepuntsluiting.

De kosten van een driepuntsluiting kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het model en de kwaliteit van de driepuntsluiting. Over het algemeen kunt u verwachten dat de kosten hoger zijn dan die van een gewoon slot, vanwege de extra beveiligingsfuncties.

Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige driepuntsluiting, aangezien deze de beste bescherming biedt voor je huis. De driepuntsluitingen die wij toepassen zijn vanuit de leverancier van de voordeuren of achterdeuren en zijn dus van een merk en model dat bekend staat om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Bezoek onze showrooms

Wilt u meer weten over driepuntssluitingen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Bezoek dan één van onze showrooms. Onze experts adviseren u graag over de perfecte oplossing en helpen u bij het kiezen van uw voordeur en de bijbehorende driepuntssluiting.

Terug naar overzicht