Wat is rookglas?

Rookglas, helder glas met een kenmerkende donkergrijze tint, staat ook bekend als getint of smoke glas. Het biedt een subtiele doorkijk waardoor het zowel privacy als openheid binnen ruimtes biedt. Net als andere soorten veiligheidsglas, combineert rookglas esthetische aantrekkingskracht met functionaliteit en veiligheid, waardoor het een populaire keuze is voor binnendeuren.

Diverse Soorten Binnendeuren met Rookglas

Rookglas is niet alleen praktisch, maar ook veelzijdig. Het kan worden geïntegreerd in verschillende soorten binnendeuren:

  • Stompe deuren: Deze deuren vallen volledig binnen het kozijn en bieden een naadloze uitstraling. Rookglas in stompe deuren versterkt de moderne uitstraling en biedt privacy zonder de ruimte te verduisteren.
  • Opdekdeuren: Gemakkelijk te installeren, deze deuren vallen gedeeltelijk op het kozijn. Met rookglas voegen ze een stijlvol element toe aan elk interieur en verbeteren ze de functionaliteit door privacy te combineren met lichtinval.
  • Schuifdeuren: Ideaal voor het besparen van ruimte, schuifdeuren met rookglas bieden een elegante oplossing voor het scheiden van ruimtes terwijl licht door de kamer blijft stromen.
  • Industriële deuren: Rookglas past perfect bij industriële deuren met zwarte of witte profielen. Deze combinatie is ideaal voor het creëren van een luxe, hotelachtige sfeer in uw eigen huis.

Rookglas Grijs Glassoort Simon Maree Deurenspecialist Binnendeuren Blog Image

Voordelen van Rookglas in Binnendeuren

  • Esthetische aantrekkingskracht: Rookglas deuren zijn een trend in interieurdesign en voegen een moderne, verfijnde touch toe aan elke ruimte.
  • Flexibiliteit in design: Rookglas is beschikbaar in verschillende stijlen, waaronder draaideuren, dubbele deuren en schuifdeuren. Het kan ook worden gecombineerd met zowel industriële als meer traditionele deurdesigns.
  • Privacy en licht: Hoewel het privacy biedt, belemmert rookglas niet de lichtinval, wat ideaal is voor ruimtes waar natuurlijk licht gewenst is maar directe zichtbaarheid niet.
    Veiligheid: Als veiligheidsglas biedt rookglas een robuuste en veilige optie voor huishoudens.

Deuren met rookglas kopen

Verschillende bekende merken bieden deuren aan met rookglasopties. Deze zijn beschikbaar met industriële looks, en je kunt kiezen tussen zwarte of witte afwerkingen, afgelakt of in de grondverf. Dit maakt het eenvoudig om de deur te vinden die past bij jouw stijl en functionele eisen.

Deuren met rookglas vormen een prachtige, functionele toevoeging aan het moderne huis, waarbij veiligheid, stijl en de unieke balans tussen privacy en openheid centraal staan. Ze zijn een ideale keuze voor wie zijn interieur wil verrijken met een touch van luxe.

Bezoek onze showrooms

Wilt u meer weten over rookglas of welke glassoorten er mogelijk zijn voor uw woning? Bezoek dan één van onze showrooms. Onze experts adviseren u graag over de perfecte oplossing en helpen u bij het kiezen van uw binnendeur en de bijpassend glassoort.

Terug naar overzicht