Wat zijn paumelles of paumelle scharnieren?

Paumelle scharnieren zijn specifieke scharnieren die vaak worden gebruikt bij opdekdeuren, vooral in combinatie met metalen kozijnen. Deze scharnieren zijn ontworpen om de deur aan het kozijn te hangen en bieden een draaipunt waardoor de deur open en dicht kan. Het bijzondere aan paumelle scharnieren is dat ze een elegante oplossing bieden die de deur soepel laat functioneren.

Kenmerken van Paumelle Scharnieren

Deze scharnieren kenmerken zich door hun specifieke ontwerp waarbij een deel van het scharnier in de deur wordt gemonteerd en het andere deel in het kozijn. Dit maakt ze ideaal voor opdekdeuren waarbij een deel van de deur over het kozijn valt. Ze zijn zowel praktisch in gebruik als esthetisch verantwoord, doordat ze bijna onzichtbaar zijn wanneer de deur gesloten is.

Paumelles in metalen kozijnen

Met name in metalen kozijnen zijn paumelle scharnieren een standaardkeuze. Deze kozijnen hebben vaak voorgeboorde gaten of bevestigingspunten die precies passen bij de paumelle scharnieren. Dit maakt de installatie van een nieuwe opdekdeur eenvoudig en zorgt ervoor dat de deur perfect past en functioneert.

Hergebruiken paumelle scharnieren

Simon Maree focust op duurzaamheid door waar mogelijk bestaande paumelle scharnieren te hergebruiken bij het vervangen van opdekdeuren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een naadloze aansluiting met het bestaande kozijn. Onze experts beoordelen tijdens het inmeten of de bestaande scharnieren hergebruikt kunnen worden. Als hergebruik niet mogelijk is, adviseren we over de beste alternatieven.

Bij Simon Maree streven we naar een heldere, no-nonsense aanpak. We evalueren de bestaande paumelle scharnieren en bepalen of deze kunnen worden hergebruikt of dat vervanging nodig is. Ons doel is om een functionele en esthetisch aangename oplossing te bieden, met respect voor de oorspronkelijke structuur van uw woning.

Terug naar overzicht