Informatie en offerte voor een houten voordeur

Het bijzondere aan onze houten voordeuren is dat, hoewel ze een eiken look hebben, ze gemaakt worden van een duurzaam houtsoort genaamd afrormosia. Dit is een hardhout met een hogere dichtheid waardoor het weerbestendiger is en veel langer mee gaat dan eiken. Het is daarnaast onderhoudsarm en wordt al afgebeitst geleverd vanuit de fabriek. Dit houtsoort wordt ook al enige tijd gebruikt voor het bekleden van gevels van nieuwebouw villa's en huizen. 

Houten Voordeur Op Maat

Houten voordeur   v.a. €7.500

Wij meten en monteren al geruime tijd deze houten voordeur met eiken look

Het ontwerp van de deur is uiteraard op smaak te brengen met deurbeslag, verdeling en positionering van de latten en nog veel meer

 

Latten Verdeling

Latten Verdeling

Het ontwerp bied diverse mogelijkheden. Zo is het mogelijk om voor smallere latten te kiezen. Zelfs een visgraat verdeling is mogelijk op aanvraag.


Houten Voordeuren Deurbeslag

Deurbeslag

Voor het deurbeslag kunt u uiteraard uitgaan van een driepuntsluiting met politiekeurmerk voor de veiligeheid van uw woning. Daarnaast hebt u de keus uit diverse klinken en stanggrepen in zwart of RVS.


Houten Voordeuren Valdorpen

Dorpel

De deur wordt rondom voorzien van tochtstrippen wat zorgt voor extra tochtdichting. Daarnaast hebt u de optie voor een valdorpel of dts dorpel.

Bij Simon Maree bieden wij een breed assortiment aan houten voordeuren, waardoor u de keus hebt uit diverse stijlen en afwerkingen. U kunt kiezen uit landelijke, klassieke of moderne voordeuren. Daarnaast kunt u het glassoort, het materiaal, de handgreep en het beslag naar wens samenstellen, zodat u een voordeur krijgt die perfect past bij uw persoonlijke smaak en woning. Om u te inspireren, kunt u hieronder onze verschillende voordeuren bekijken. Indien u behoefte heeft aan persoonlijk advies, kunt u direct een afspraak maken in één van onze showrooms. Natuurlijk bent u ook zonder afspraak welkom in onze showrooms om inspiratie op te doen of een prijsindicatie te verkrijgen.

Aanvraag Houten Voordeur

Gebruik het onderstaande formulier om een prijsindicatie en meer informatie op te vragen voor een houten voordeur. Benoem hierin wat de huidige situatie is en wat de gewenste ontwerp / voordeur is.

Wij verwerken uw gegevens conform het privacybeleid.

Houten voordeur Eiken Look Buitendeur Simon Maree 10 Website Image

Duurzaamheid en levensduur van houten voordeuren

Een van de belangrijkste voordelen van investeren in een hoogwaardige houten voordeur is de duurzaamheid en lange levensduur ervan. Houten voordeuren zijn gemaakt van stevig en robuust hout dat bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage. In vergelijking met andere materialen, zoals kunststof, zijn houten voordeuren minder vatbaar voor beschadiging en zijn ze bestand tegen deuken, krassen en verkleuring.

 

Simon Maree Deurenspecialist Montage Voordeur Buitendeur Team Timmermannen 01.00 00 13 23.Still002

 
Bovendien kunnen houten voordeuren worden behandeld met verschillende beschermende coatings en afwerkingen, zoals vernis of verf, om hun duurzaamheid verder te verbeteren. Deze coatings bieden extra bescherming tegen vocht, schimmels en insecten, waardoor de levensduur van de voordeur wordt verlengd. Met regelmatig onderhoud en zorg kan een hoogwaardige houten voordeur tientallen jaren meegaan, waardoor het een kosteneffectieve investering is op lange termijn.
 
*Let op: deze video is opgenomen in 2021 de hierinbenoemde prijsindicaties kunnen dus verschillen.
Hang- en sluitwerk en deurkrukken

Deurbeslag

Naast deuren kunt u bij ons kiezen uit een breed scala aan deurbeslag in elke kleur en materiaal die u maar wenst. Wij adviseren u graag in het maken van de juiste beslissing, zodat uw deur er schitterend uit komt te zien.
Hang- en sluitwerk en deurkrukken

Perfect afhangen van uw deur

Met ons eigen montageteam leveren en monteren wij deuren en kasten puntgaaf. Wij zijn niet voor niets al sinds 1923 gespecialiseerd in het afhangen van deuren, houtbewerking en montage. Wij staan garant voor kwaliteit en staan ook na het afhangen van uw deur voor u klaar.
 
 

Functioneel en inbraakbestendig

Naast stijlvol moeten voordeuren ook functioneel zijn. Zo zijn onze voordeuren altijd tocht en vochtvrij. Daarnaast kunnen onze voordeuren geleverd worden met het nieuwste veiligheidsbeslag, van 3 punt sluitingen tot en met anti-kerntrek beslag. Onze voordeuren beschikken allemaal over het politiekeurmerk voor inbraakbestendigheid.

Veiligheidskenmerken van houten voordeuren

Veiligheid is een belangrijke overweging bij het kiezen van een voordeur, en houten voordeuren bieden uitstekende veiligheidskenmerken. Hout is van nature een sterk materiaal dat inbraak en indringers kan weerstaan. Bovendien kunnen houten voordeuren worden uitgerust met geavanceerde sloten en beveiligingssystemen om uw huis te beschermen tegen ongewenste gasten.

Daarnaast bieden houten voordeuren ook een goede geluidsisolatie, waardoor uw huis een rustige en vredige omgeving blijft. Dit is vooral belangrijk als u in een drukke buurt woont of als u gevoelig bent voor geluiden van buitenaf.

Onderhoud en verzorging van houten voordeuren

Hoewel houten voordeuren duurzaam en bestand zijn tegen de elementen, vereisen ze regelmatig onderhoud en verzorging om hun schoonheid en functionaliteit te behouden. Hout is gevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen, dus het is belangrijk om uw houten voordeur regelmatig te inspecteren op tekenen van schade, zoals barsten, kromtrekken of verkleuring.

Om uw houten voordeur in topconditie te houden, moet u deze regelmatig schoonmaken en opnieuw afwerken. Dit omvat het verwijderen van vuil en stof met een zachte doek of borstel, evenals het aanbrengen van een beschermende afwerking, zoals vernis of verf. Door regelmatig onderhoud en verzorging kunt u de levensduur van uw houten voordeur verlengen en ervoor zorgen dat deze er jarenlang als nieuw uitziet.

Kostenoverwegingen van houten voordeuren

Bij het investeren in een hoogwaardige houten voordeur is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. Houten voordeuren kunnen duurder zijn dan andere materialen, zoals kunststof of staal. Dit komt door de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van hout, evenals de ambachtelijke vaardigheden die nodig zijn om een houten voordeur te produceren.

Hoewel de initiële kosten van een houten voordeur hoger kunnen zijn, moet u rekening houden met de langetermijnvoordelen en kostenbesparingen die het kan bieden. Met de duurzaamheid en lange levensduur van een hoogwaardige houten voordeur, evenals de energiebesparingen die het kan opleveren, kan een houten voordeur een kosteneffectieve investering op lange termijn zijn.

Meer weten?

Meer informatie of advies over onze voordeuren? Maak een afspraak in onze showroom of neem direct contact met ons op.

 

Afspraak maken

Landelijk & klassieke voordeuren

Moderne voordeuren

Inspiratie

Bekijk onze Pinterest ideeëncatalogus ter inspiratie

{cookie}

{/cookie}