Anti-kerntrek of kerntrekbeveiliging, wat is dat nou?

Een veelgebruikte term in de beveiliging van uw voordeur of tuindeur of achterdeur is 'anti-kerntrek'. Ook tijdens uw bezoek aan onze showroom zullen we het hier kort met u overhebben. Het is belangrijk om te weten welke rol de anti-kerntrek, veelal ook bekend als kerntrekbeveiliging, speelt in de beveiliging van uw buitendeuren. Maar wat is een anti-kerntrek nou precies?

Wat is een de kerntrekmethode?

Een anti-kerntrek is ontworpen om de zogeheten 'kerntrekmethode', een populaire inbraaktechniek, te dwarsbomen. Inbrekers gebruiken deze methode door een boorkop of schroef in een cilinderslot te draaien om hiermee het slot eruit te trekken. De kerntrekbeveiliging maakt dit proces nagenoeg onmogelijk.

Anti Kerntrek Kerntrekbeveiliging Simon Maree Deurenspecialist Buitendeurbeslag

Twee soorten kerntrekbeveiliging?

Er zijn eigenlijk twee soorten kerntrekbeveiliging:

  1. Cilindersloten met kerntrekbeveiliging: Over het algemeen zijn alle nieuwe cilindersloten voorzien van kerntrekbeveiliging. Dit beveiligt uw buitendeur niet alleen tegen het boren en schroeven maar ook tegen het openpicken, de slagmethode en de impressietechniek. Het installeren hiervan in een bestaande buitendeur is echter wel complex en vereist doorgaans een vakman. Daarnaast is het dan gebruikelijk om alle andere buitendeuren te voorzien van deze cilindersloten zodat alles gelijksluitend wordt en u met dezelfde sleutel op alle buitendeuren kunt bedienen.

  2. Anti-kerntrekbeslag: Dit beslag omhult de cilinder volledig met een stevige metalen harnas, waardoor inbrekers enkel moeilijk toegang kunnen krijgen tot de cilinder zelf. Daarnaast is het op afstand herkenbaar en kan dit inbrekers afschrikken of ontmoedigen. Het voorzien van een bestaande buitendeur of een nieuwe buitendeur is met anti-kerntrekbeslag het meest comfortabel. Uw buitendeuren worden voorzien van kerntrekbeveiliging zonder dat u het sleutelplan hoeft te veranderen.

Bezoek onze showrooms

Wilt u meer weten over kerntrekbeveiliging of driepuntssluitingen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Bezoek dan één van onze showrooms. Onze experts adviseren u graag over de perfecte oplossing en helpen u bij het kiezen van uw buitendeur en de bijbehorende opties.

Terug naar overzicht