Houten voordeur

Wenst u een blijvende indruk te maken met de ingang van uw huis? Investeren in een houten voordeur van hoge kwaliteit kan dan de perfecte oplossing zijn. Een houten voordeur straalt niet alleen elegantie en verfijning uit, maar biedt tevens een reeks andere voordelen die het een waardevolle investering maken. Van het verhogen van de aantrekkingskracht van uw huis tot verhogen van de isolatie, een houten voordeur bezit het allemaal. Wij vertellen u graag over de voordelen een houten voordeur van kwaliteit voor uw woning.

Ontdek hoe deze investering niet alleen de esthetiek van uw woning kan verbeteren, maar tevens de veiligheid, duurzaamheid en isolatie kan bieden. Of u nu uw bestaande huis renoveert of een nieuw huis bouwt, een houten voordeur is een tijdloze keuze die een blijvende indruk achterlaat op uw gasten en waar u zelf uiteraard ook van kan genieten. Een nieuwe houten voordeur van Simon Maree sluit goed, is voorzien van tochtstrippen en zorgt dus voor meer isolatie. Dit levert niet alleen extra wooncomfort op, maar zo kunt u ook besparen op energie. Wij leveren, meten en monteren onze voordeuren op maat. 

Houten Voordeur Op Maat

Meer weten? Of een offerte aanvragen?

Lees meer

Bij Simon Maree bieden wij een breed assortiment aan houten voordeuren, waardoor u de keus hebt uit diverse stijlen en afwerkingen. U kunt kiezen uit landelijke, klassieke of moderne voordeuren. Daarnaast kunt u het glassoort, het materiaal, de handgreep en het beslag naar wens samenstellen, zodat u een voordeur krijgt die perfect past bij uw persoonlijke smaak en woning. Om u te inspireren, kunt u hieronder onze verschillende voordeuren bekijken. Indien u behoefte heeft aan persoonlijk advies, kunt u direct een afspraak maken in één van onze showrooms. Natuurlijk bent u ook zonder afspraak welkom in onze showrooms om inspiratie op te doen of een prijsindicatie te verkrijgen.

Houten voordeur Eiken Look Buitendeur Simon Maree 10 Website Image

Duurzaamheid en levensduur van houten voordeuren

Een van de belangrijkste voordelen van investeren in een hoogwaardige houten voordeur is de duurzaamheid en lange levensduur ervan. Houten voordeuren zijn gemaakt van stevig en robuust hout dat bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage. In vergelijking met andere materialen, zoals kunststof, zijn houten voordeuren minder vatbaar voor beschadiging en zijn ze bestand tegen deuken, krassen en verkleuring.

 

Simon Maree Deurenspecialist Montage Voordeur Buitendeur Team Timmermannen 01.00 00 13 23.Still002

 
Bovendien kunnen houten voordeuren worden behandeld met verschillende beschermende coatings en afwerkingen, zoals vernis of verf, om hun duurzaamheid verder te verbeteren. Deze coatings bieden extra bescherming tegen vocht, schimmels en insecten, waardoor de levensduur van de voordeur wordt verlengd. Met regelmatig onderhoud en zorg kan een hoogwaardige houten voordeur tientallen jaren meegaan, waardoor het een kosteneffectieve investering is op lange termijn.
 
*Let op: deze video is opgenomen in 2021 de hierinbenoemde prijsindicaties kunnen dus verschillen.
Hang- en sluitwerk en deurkrukken

Deurbeslag

Naast deuren kunt u bij ons kiezen uit een breed scala aan deurbeslag in elke kleur en materiaal die u maar wenst. Wij adviseren u graag in het maken van de juiste beslissing, zodat uw deur er schitterend uit komt te zien.
Hang- en sluitwerk en deurkrukken

Perfect afhangen van uw deur

Met ons eigen montageteam leveren en monteren wij deuren en kasten puntgaaf. Wij zijn niet voor niets al sinds 1923 gespecialiseerd in het afhangen van deuren, houtbewerking en montage. Wij staan garant voor kwaliteit en staan ook na het afhangen van uw deur voor u klaar.
 
 

Functioneel en inbraakbestendig

Naast stijlvol moeten voordeuren ook functioneel zijn. Zo zijn onze voordeuren altijd tocht en vochtvrij. Daarnaast kunnen onze voordeuren geleverd worden met het nieuwste veiligheidsbeslag, van 3 punt sluitingen tot en met anti-kerntrek beslag. Onze voordeuren beschikken allemaal over het politiekeurmerk voor inbraakbestendigheid.

Veiligheidskenmerken van houten voordeuren

Veiligheid is een belangrijke overweging bij het kiezen van een voordeur, en houten voordeuren bieden uitstekende veiligheidskenmerken. Hout is van nature een sterk materiaal dat inbraak en indringers kan weerstaan. Bovendien kunnen houten voordeuren worden uitgerust met geavanceerde sloten en beveiligingssystemen om uw huis te beschermen tegen ongewenste gasten.

Daarnaast bieden houten voordeuren ook een goede geluidsisolatie, waardoor uw huis een rustige en vredige omgeving blijft. Dit is vooral belangrijk als u in een drukke buurt woont of als u gevoelig bent voor geluiden van buitenaf.

Onderhoud en verzorging van houten voordeuren

Hoewel houten voordeuren duurzaam en bestand zijn tegen de elementen, vereisen ze regelmatig onderhoud en verzorging om hun schoonheid en functionaliteit te behouden. Hout is gevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen, dus het is belangrijk om uw houten voordeur regelmatig te inspecteren op tekenen van schade, zoals barsten, kromtrekken of verkleuring.

Om uw houten voordeur in topconditie te houden, moet u deze regelmatig schoonmaken en opnieuw afwerken. Dit omvat het verwijderen van vuil en stof met een zachte doek of borstel, evenals het aanbrengen van een beschermende afwerking, zoals vernis of verf. Door regelmatig onderhoud en verzorging kunt u de levensduur van uw houten voordeur verlengen en ervoor zorgen dat deze er jarenlang als nieuw uitziet.

Kostenoverwegingen van houten voordeuren

Bij het investeren in een hoogwaardige houten voordeur is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. Houten voordeuren kunnen duurder zijn dan andere materialen, zoals kunststof of staal. Dit komt door de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van hout, evenals de ambachtelijke vaardigheden die nodig zijn om een houten voordeur te produceren.

Hoewel de initiële kosten van een houten voordeur hoger kunnen zijn, moet u rekening houden met de langetermijnvoordelen en kostenbesparingen die het kan bieden. Met de duurzaamheid en lange levensduur van een hoogwaardige houten voordeur, evenals de energiebesparingen die het kan opleveren, kan een houten voordeur een kosteneffectieve investering op lange termijn zijn.

Meer weten?

Meer informatie of advies over onze voordeuren? Maak een afspraak in onze showroom of neem direct contact met ons op.

 

Afspraak maken

Landelijk & klassieke voordeuren

Moderne voordeuren

Inspiratie

Bekijk onze Pinterest ideeëncatalogus ter inspiratie

{cookie}

{/cookie}