Wat betekent het anodiseren van aluminium?

In de wereld van interieurdesign en moderne architectuur speelt anodisatie een steeds prominentere rol, vooral als het gaat om aluminium binnendeuren. Veel van onze klanten vragen vragen ons: "Wat houdt het anodiseren van aluminium precies in?". Onze aluminium binnendeuren, hetzij de taatsdeuren of schuifdeuren, zijn veelal geanodiseerd. Laten we dus even duiken in wat anodiseren inhoudt en waarom dit ons voorkeur heeft bij aluminium binnendeuren.

De toegevoegde waarde van anodisatie

Anodisatie is een geavanceerd elektrochemisch proces dat de natuurlijke oxidelaag van aluminium versterkt. Heel moeilijk verwoord maar om het plat te maken betekent dit dat er een laag op het aluminium via een scheikundig proces toegebracht wordt. Dit is een geïntegreerde beschermende laag die het metaal zowel slijtvaster en roestbestendiger maakt. Het mooi van anodisatie is echter niet alleen de bescherming; het verfraait aluminium ook met een rijke, langdurige kleur die in verschillende tinten beschikbaar is, van diepzwart tot goud en brons.

Geanodiseerde Aluminium Bronzen Taatsdeuren Zandvoort Projecten Deurenspecialist Simon Maree DSC05397 Enhanced NR

Waarom wij kiezen voor geanodiseerd aluminium?

Kwaliteit en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel. Dit trekken we ook door in de producten die wij voeren in onze showrooms. Deze deuren hebben niet alleen een luxueuze uitstraling, maar zijn ook krasbestendiger en onderhoudsvriendelijker ten opzichte van aluminium deuren die een coat laag hebben. Hierdoor behoudt u in de jaren na de montage van uw deuren ook een goed gevoel bij ons product en dienst.

Praktische en stijlvolle eigenschappen

De keuze voor geanodiseerde aluminium binnendeuren bij Simon Maree biedt u niet enkel een breed palet aan kleurmogelijkheden maar verzekert u ook van deuren die langer meegaan en minder onderhoud vergen. De beschermende laag maakt deze deuren beter bestand tegen dagelijkse slijtage. Tegelijkertijd zorgt de afwerking ervoor dat de deur eenvoudig schoon te maken is, een doekje erover en uw deur schittert weer als nieuw.

Kortom

Anodiseren geeft aluminium binnendeuren een stijlvolle, verfijnde upgrade dat ook functioneel en robuust is. Of u nu kiest aluminium binnendeuren die geanodiseerd zijn ij goudkleur, diepzwart of de brons, onze geanodiseerde deuren bieden een combinatie van stijl en duurzaamheid. Ontdek bij Simon Maree hoe deze deuren uw huis kunnen transformeren, waarbij elke deur staat voor een belofte van kwaliteit en klasse.

Bezoek onze showrooms

Wilt u meer weten over anodisatie, welke kleurmogelijkheden er zijn of aluminium binnendeuren of bent u benieuwd naar onze volledige collectie aan binnendeuren? Bezoek dan één van onze showrooms. Onze experts adviseren u graag over de perfecte oplossing en helpen u bij het kiezen van uw buitendeur en de bijbehorende opties.

Terug naar overzicht