Sinds 1923

Houten binnendeur-kozijnen

Uw wens is leidend in ons persoonlijk advies. Simon Maree staat al sinds jaar en dag bekend om zijn kwaliteit, kennis en vakmanschap.

Bezoek showroom
Unknown 1
Unknown 1

Binnendeurkozijnen

Bij Simon Maree is een houten binnendeurkozijn een volledig eigen fabricaat. Simon Maree heeft de productie van houten binnendeurkozijnen zelf in handen. Hierdoor is de kwaliteit keer op keer gewaarborgd. De houten binnendeur kozijnen worden gemaakt van Meranti hout. Dit betekent dat het kozijn massief is en niet hol van binnen. Een groot verschil met de kant en klare kozijnen die je in veel gevallen bij de goedkopere bouwmarkten kunt aanschaffen.

Hardhouten kozijnen

Hardhoutenkozijnen hebben de weg weer terug naar boven gevonden in de kozijnenwereld. In de 80-er jaren kwamen de kunststof kozijnen in opmars. Dit kwam vooral door de keuze van woningcoöperaties die massaal naar kunststof kozijnen overstapte. Het tij is echter aan het keren in de huidige markt. Dit heeft te maken met de gigantische ontwikkeling in kwaliteit van houten kozijnen en bij Simon Maree spelen we daar graag op in.

Op maakt gemaakte hardhouten binnendeur kozijnen

De kozijnen worden bij Simon Maree volledig op maat gemaakt. Mocht u op dit moment stalen kozijnen of aluminium kozijnen willen vervangen door houten binnendeurkozijnen dan kunnen wij dat realiseren zonder schade aan het stukwerk. U heeft dus geen overlast van een complete verbouwing. Het nieuwe kozijn komt exact op de plaats van het oude kozijn, zonder het stukwerk te hoeven bewerken.  

Meer weten?

Meer informatie of advies over onze binnendeurkozijnen? Maak een afspraak in onze showroom of neem direct contact met ons op.

 

Afspraak maken

 

Om deze video of embedded content te zien, moet u cookies accepteren.

Pas uw cookievoorkeuren aan

  

Binnendeurkozijnen vervangen?

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het vervangen van het oude binnendeurkozijn. Bij Simon Maree kunnen wij de deur in hetzelfde formaat vervangen als de bestaande deur. De vervangende deur is een hardhouten stompe deur waarbij er iets moet gebeuren met het bovenlicht. Mocht er gestuukt worden, dan zetten wij het gedeelte boven het kozijn dicht. We kunnen ook het bovenlicht weer maken in het nieuwe kozijn voor de lichtval. U kunt ook kiezen voor een modernere variant. Op dit moment is het populair om hoge (XL) deuren te gebruiken. Het kozijn en de deur worden in zijn geheel tot aan het plafond gemaakt. Deze combinatie heeft een moderne uitstraling en speelt in op de huidige trend.

Kwaliteit binnendeurkozijnen

De binnendeuren worden aan RVS kogellagerscharnieren opgehangen. Kwaliteit scharnieren die staan voor duurzaamheid. U kunt ook kiezen voor onzichtbare scharnieren. De binnendeurkozijnen worden geleverd in de grondverf. Uiteraard kunnen wij de deuren ook in de gewenste kleur verven. Het onderhoud aan hardhouten kozijnen is minimaal. Dit heeft te maken met de kwaliteit van verf die sterk verbeterd is. De prijs van hardhouten binnendeuren kozijnen ligt bij Simon Maree gemiddeld iets hoger, dan bij een doe-het-zelver, maar door de duurzaamheid en kwaliteit gaan de hardhouten binnendeurkozijnen langer mee.  

Akoestische tochtafdichting

In de sponning van de binnendeurkozijnen kunnen wij een akoestische tochtafdichting plaatsen. Hierdoor heb je geen lawaai als je de deur dichtdoet. Het tochtkader vangt de klap van je deur op en zorgt voor minimale tochtdoorlating. Dit scheelt weer in de stookkosten.

Architraven voor een chique uitstraling

Bij Simon Maree kunt u ook kiezen voor het plaatsen van architraven. Dit zijn lijsten rondom het kozijn en geeft een enorm chique uitstraling.

Soorten binnendeurkozijnen

Bij Simon Maree hebben we uitgebreide keuze in binnendeurkozijnen. Sinds kort hebben we een exclusieve collectie in huis. Ook onzichtbare binnendeurkozijnen zijn mogelijk. Dit zijn kozijnen die mee gestuukt worden, zodat je ze niet zitten. Het enige wat je ziet is de hangnaad rondom de deur.

Prijs van binnendeurkozijnen

Kunststof binnendeurkozijnen zijn goedkoper dan houten binnendeurkozijnen. Hardhouten binnendeurkozijnen hebben echter een langere levensduur en zijn gewoon veel mooier en luxer. Een keuze die het overwegen meer dan waard is. Denk maar eens aan de verkoop van uw woning.

De uitstraling van houten binnendeurkozijnen

De krachtige uitstraling van houten kozijnen is een absolute toegevoegde waarde aan uw woning. De bestaande stalen kozijnen functioneren ook, maar die hebben lang niet de karakteristieke uitstraling van echte hardhouten binnendeurkozijnen van Meranti.

Kwaliteit en service

Bij Simon Maree staan we voor kwaliteit. Van begin tot eind van het productieproces zijn wij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de deur. Handgemaakt door een team van specialisten die ruime ervaring hebben op het gebied van binnendeuren. Op maat gemaakt, zorgvuldig geplaatst en in de gewenste kwaliteit. Kortom: geen rompslomp, maar volledig ontzorgt met een binnendeurkozijn in hoogwaardige kwaliteit van Simon Maree. 

Wilt u een afspraak maken in een van onze showrooms? 
Afspraak maken

Hang- en sluitwerk en deurkrukken

Hang- en sluitwerk en deurkrukken

Naast deuren leveren wij een groot assortiment hang- en sluitwerk. Tevens kunt u bij ons kiezen uit een scala van deurkrukken in elke kleur en materiaal die u maar wenst. Wij adviseren u graag in het maken van de juiste beslissing, zodat uw deur er schitterend uit komt te zien.
Hang- en sluitwerk en deurkrukken

Perfect afhangen van uw deur

Wij beschikken over ons eigen montageteam. Met ons montageteam leveren en monteren wij deuren en kasten puntgaaf. Wij zijn niet voor niets al sinds 1923 gespecialiseerd in het perfect afhangen van deuren, houtbewerking en montage. Wij staan garant voor kwaliteit en staan ook na het afhangen van uw deur voor u klaar.

Advies op maat

Wilt u advies op maat over binnendeurkozijnen in uw woning of pand?

nieuwe showroom almere

Nieuwe showroom Almere

Onze nieuwe showroom in Almere opent op dinsdag 7 april 2020. Het is nu al mogelijk om een afspraak in te plannen.

AFSPRAAK MAKEN