Werken bij Simon Maree | Interview met Wilco en Arno

Wilco en Arno, beiden timmerman, zijn de oudgedienden binnen het bedrijf. Wilco had recent zijn 20 jarig jubileum en Arno werkt er inmiddels ook al ruim 15 jaar. Wij waren niet alleen benieuwd hoe zij de ontwikkeling van het bedrijf hebben ervaren, maar vooral hoe het werk als timmerman bij een deurenspecialist leuk blijft. Wij, de medewerkers van de marketingafdeling, gingen voor een kijkje in de keuken mee met Arno en Wilco naar de montage van een voordeur in Schiedam. Kortom de perfecte gelegenheid om dit uit te pluizen.

“Het bedrijf is lekker gegroeid in de afgelopen 15 jaar en in die tijd ook flink veranderd”

 

Interview Pagina Foto DSC00195 4

 

De werkdag begon vroeg: om 07:45 uur zaten we aan de koffie tijdens een onderonsje in de showroom met alle timmermannen. Tijdens deze ochtendstart nemen de timmermannen de dag door, dubbelchecken ze of alles in de bus geladen is en praten ze wat bij. Onder het genot van een kopje koffie, ontdekten we dat Arno en Wilco al tussendoor elders gewerkt hadden alvorens ze terugkeerden bij Deurenspecialist Simon Maree. Dit gaf ons nog meer motivatie om met hen op stap te gaan en vragen te stellen over hoe het is om te werken bij Deurenspecialist Simon Maree. 

Een jubileum bij Simon Maree

Arno verteld ons dat hij in totaal 15 jaar werkzaam is bij Deurenspecialist Simon Maree en Wilco zelfs 20 jaar. Beide timmermannen hebben de groei van het bedrijf van dichtbij mee gemaakt. Van het openen van de deurenwinkel aan de Noordeindseweg in Berkel, tot het openen van de nieuwe showrooms in Cruquius (Haarlem) en Almere, tot de intreding van Sam Maree, de zoon van Simon Maree. En nog veel meer. "Het bedrijf is lekker gegroeid in de afgelopen 15 jaar en in die tijd ook flink veranderd" zegt Arno. Daarop vult Wilco aan: "Eén ding is wel gebleven: de manier van werken en het blijven leveren van kwaliteit". 

Wat vinden jullie zo leuk aan je werk?

"De collega’s maken het werk prettig. De producten om mee te werken zijn ook leuk", verteld één van de timmermannen. Beiden zijn het erover eens dat er veel variatie zit in de werkzaamheden. Wilco en Arno vertellen dat je zou denken dat het alleen om een deur gaat, maar er komt veel meer bij kijken. Zij vinden het ook erg leuk om bij verschillende klanten thuis te komen en elke keer weer op een andere plek in een verschillende situatie terecht te komen. Dat maakt het werk uitdagend voor hen, omdat ze veel vrijheid krijgen en zo ook nog eens door bijna het hele land rijden.   

Liever projecten of particuliere opdrachten?

Terwijl Wilco en Arno bezig zijn met het monteren van een nieuwe voordeur bij een familie in Schiedam, stellen wij hen de vraag wat ze leuker vinden: 'grote projecten of losse, particuliere opdrachten'. Daarbij zijn ze het beiden eens dat het een wereld van verschil is. Bij projecten gaat het meer om massaproductie. Vaak gaat het hier om het plaatsen van meerdere deuren bij bedrijven, waardoor het belangrijk is om zoveel mogelijk deuren te plaatsen in een zo kort mogelijke tijd. Zij staan dan qua contact vrij ver van de opdrachtgever. 

Wilco en Arno vertellen ons dat particuliere opdrachten daarentegen veel meer voldoening geven, omdat zij veel meer waardering krijgen van de klant. De klanten kiezen de deur zelf uit, onze timmermannen worden thuis ontvangen en de klanten zijn enthousiast dat de deur geplaatst wordt, omdat ze hier enige tijd naar uit hebben gekeken. "Soms krijgen we zelfs een patatje of broodje bal, dat is wel erg lekker", sluit Wilco af. 

Wat zijn de leukste klussen?

Beide timmermannen vinden het prettig om verschillende klussen per dag te hebben. Als voorbeeld geven Wilco en Arno het plaatsen van taatsdeuren bij de ene klant en dan een aantal stompe en opdekdeuren bij de andere klant. Vooral de variatie is wat zij vinden dat het zo leuk maakt. Ook klussen waar ze op heel veel mooie plekken komen. "Van een luxe penthouse of grote villa tot aan een rijtjeshuis of apparatement, het komt allemaal voorbij" vertelt Arno. 

Is de werksfeer ook belangrijk?

"Ja, absoluut", vertellen Wilco en Arno ons. Deurenspecialist Simon Maree organiseert regelmatig een ontbijt met de binnen- en buitendienst samen om naast het vergaderen, ook een gezellig praatje met elkaar te houden. Hetzelfde geldt voor de vrijdagmiddag waar ze met z’n allen een drankje doen en van alles bespreken, zowel werkgericht als privé. "Iedereen kent elkaar goed en je wordt hier snel welkom geheten. Dat is heel belangrijk. Je kan gewoon lekker aan het werk gaan zonder dat je op de klok kijkt om te kijken wanneer je weer naar huis mag", verteld timmerman Wilco ons. 

Hoe ziet een werkdag er dus uit als timmerman bij Simon Maree

Na de ochtendstart met een bak koffie en een korte bespreking met de collega's over de werkzaamheden van die dag, gaan de timmermannen op pad om naar de klant te gaan. Aangekomen bij de klant, stellen de timmermannen zich voor en vertellen de klant wat ze precies gaan doen. Het eerste contact met de klant vinden de timmermannen erg belangrijk. Zo wordt er een vertrouwensband opgebouwd en zijn er geen onduidelijkheden over de werkzaamheden. Dan is het tijd om het desbetreffende werk vakkundig en netjes te monteren.

Bij afloop lopen de timmermannen alles door met de klant en leggen ze belangrijke punten nog even uit. Voordat ze vertrekken kan de klant nog een opleverformulier invullen. Als dat is gebeurd rijden ze naar de volgende klant of terug naar de zaak. Eenmaal terug bij de zaak kunnen de timmermannen gaan lossen en laden ze de bus alvast in voor de volgende dag.  Dit doen ze zodat ze de ochtend erna direct de weg op kunnen. Daarna is het tijd om richting huis te gaan. Weer een geslaagde dag achter de rug. 

  

Meer weten?

Meer informatie of advies over onze opdekdeuren met glas? Maak een afspraak in onze showroom of neem direct contact met ons op.

 

Afspraak maken

 

 

Inspiratie

Bekijk onze Pinterest ideeëncatalogus ter inspiratie

{cookie}

{/cookie}

Terug naar overzicht