Welke glassoorten zijn er?

Het kiezen van het juiste glas voor binnendeuren kan veel doen voor uw interieur. Hier bespreken we een paar populaire glassoorten die elk hun eigen look en functie hebben.

Helder glas ook wel blank glas

Helder glas, ook wel blank glas, is simpel en transparant en laat ongehinderd licht door. Dit is perfect als u een ruimte hebt waar u zoveel mogelijk licht wilt binnenlaten. Het past goed in huizen met een moderne of strakke inrichting.

Soorten Glas Blankglas Helder Glas Glassoort Simon Maree Deurenspecialist Binnendeuren Blog Image

Rookglas of grijsglas

Rookglas heeft een donkere tint en is semi-transparant. Het laat wel licht door, maar u kunt er niet helemaal helder doorheen kijken, wat zorgt voor meer privacy. Dit type glas werkt goed in ruimtes waar u niet wilt dat iedereen zomaar binnenkijkt, zoals in een studeerkamer of badkamer.

Rookglas Grijs Glassoort Simon Maree Deurenspecialist Binnendeuren Blog ImageGlas in lood

Glas in lood is een kunstzinnige keuze die vaak kleurrijke ontwerpen heeft. Het wordt meestal gebruikt in klassieke of historische huizen en voegt een uniek karakter toe met zijn diverse patronen en kleuren.

Kathedraalglas

Kathedraalglas, vaak gezien in kerken en historische gebouwen, heeft een licht structuur waardoor het licht mooi gefilterd wordt. Het is ideaal voor deuren waar u wel licht wilt, maar meer structuur en een subtiel design prefereert.

Glas met goudkleurig textiel in een geweven patroon

Dit type glas voegt een vleugje luxe en distinctie toe. Het gouden patroon is ingeweven in het glas, wat zorgt voor een rijke uitstraling. Dit is bijzonder geschikt voor high-end Italiaanse design deuren, waar het een gevoel van exclusiviteit en klasse geeft aan elke kamer.

Soorten Glas Staaltjes Glassoort Simon Maree Deurenspecialist Binnendeuren Blog Image

Brons rookglas

Brons rookglas combineert de privacyvoordelen van traditioneel rookglas met een unieke bronzen tint. Dit geeft de deur een warmere uitstraling en voegt een elegante touch toe aan uw interieur.

Mat gelaagd glas

Mat gelaagd glas biedt een uitstekende privacy omdat het volledig ondoorzichtig is. Het is perfect voor ruimtes waar lichtinval gewenst is, maar direct zicht moet worden vermeden. Dit type glas wordt vaak gebruikt in badkamers en andere privéruimtes.

Elk van deze glassoorten kan helpen om de gewenste sfeer in uw huis te creëren, afhankelijk van uw behoeften en stijlvoorkeuren. Of u nu gaat voor de helderheid van gewoon glas of de privacy van rookglas, er is een glasoptie die bij uw ruimte past.

Bezoek onze showrooms

Wilt u meer weten over rookglas of welke glassoorten er mogelijk zijn voor uw woning? Bezoek dan één van onze showrooms. Onze experts adviseren u graag over de perfecte oplossing en helpen u bij het kiezen van uw binnendeur en de bijpassend glassoort.

Terug naar overzicht