Bronzen deuren van Italiaans design in Berkel

Het renoveren van het interieur is een zorgvuldig proces. Een gezin uit Berkel en Rodenrijs bezocht onze showroom voor advies over de binnendeuren in hun nieuwe woning. Zij gingen namelijk het gehele interieur van hun twee-onder-een-kap-villa volledig verbouwen en brengen naar hun eigen stijl.

 

 

 

Uiteindelijk kozen zij voor een combinatie van binnendeuren: bronzen deuren tot aan dichte deuren met onzichtbare kozijnen en paneeldeuren met houten kozijnen. Hieronder leest u hoe deze keuze tot stand kwam.

Binnendeur met kozijn en schuifwand in brons

De woonstijl van het nieuwe interieur werd hotel chique. In de woonkamer wilden zij dan ook echte eyecatchers voor de deur naar de hal en voor de opening naar de speelkamer. Om de uitstraling van de binnendeuren ook chique te hebben kozen zij voor bronzen deurenvan het merk Albed. Brons is subtieler als zwart maar springt er wel tussenuit. Albed is een Italiaanse producent van aluminium deuren. Zij onderscheiden zich door de innoverende ontwerpen en de hoeveelheid keuze aan kleuren en glassoorten.

Om de eenheid te behouden in het interieur bestelden zij beide deuren met dezelfde kleur en glassoort. Om de nuance te leggen op de deur naar de hal werd er voor een asymmetrisch kruis als roedeverdeling gekozen. Het geweven patroon van goudkleurige textiel dat verwerkt is in het glas verrijkt de warme en chique uitstraling.

 
 

Deuren met Xinnix onzichtbare kozijnen

Op basis van het adviesgesprek koos het gezin voor dichte binnendeuren met onzichtbare kozijnen voor de toilet en meterkast in de hal. De kozijnen van Xinnix worden doorgaans onzichtbare kozijnen genoemd omdat deze weggestuct zijn in de wand. De deur ligt hierdoor gelijk met de aanliggende wanden wat voor een minimalistische uitstraling zorgt. De bronzen woonkamerdeur blijft zo dan ook de eyecatcher zowel op de gang als in de woonkamer.

Simon Maree Deurenspecialist Gouden Brass Deur Steel Look Deuren Rotterdam website image Kamerhoge Binnendeur

Paneeldeuren met houten kozijnen

Voor de kamers op de bovenverdieping kozen zij voor moderne paneeldeuren. Hier stonden opdekdeuren met metalen kozijnen maar dat vonden zij niet passen bij hun hotel chique interieur. Zij kozen bewust voor plafondhoge paneeldeuren omdat deze zorgen voor een chique en moderne uitstraling. Juist omdat er op de gang geen ruimte was voor een schilderij zorgt dit toch voor een unieke look. 

Uw interieur opfrissen met binnendeuren?

Naast deze binnendeuren hebben we nog diverse alternatieven. Ontdek hier onze binnendeuren.

MEER DEUREN BEKIJKEN   

 

Terug naar overzicht