Houten kamerhoge binnendeur in bronskleur

Een gezin uit Nieuwerkerk aan den IJssel wilde hun woonkamerdeur vervangen door een moderne binnendeur. Zij kwamen in hun zoektocht terecht op onze plafondhoge deur met kozijn die wij kunnen vervangen voor een opdekdeur met een metalen kozijn. In de showroom kozen zij uiteindelijk voor het deurmodel Doutzen.

 

 

Van opdekdeur naar kamerhoog

Het gezin zocht naar een echte eyecatcher die ook nog goed aansloot op het onlangs gestylde interieur. De opdekdeur met een bovenlicht in een metalen kozijn wilden zij vervangen voor een kamerhoge deur van het merk Plafondhogedeur. Dit is namelijk een goed alternatief voor het vervangen van hun bestaande deur zonder dat hier sloopwerk of stucwerk bij te pas zou komen. In de meeste gevallen kan het metalen kozijn verwijderd worden zonder sloopwerk. Het nieuwe kozijn wordt op maat gemaakt zodat het aansluit op de wanden.

Zij kozen voor het deurmodel Doutzen, een glasdeur met een asymetrische kruis als roedeverdeling. Daarnaast kozen zij voor een zwarte stang en blank glas als glassoort. Dit zorgt voor volledige lichtinval wat een belangrijk aspect was in de keuze. De deur en het kozijn werden binnen een aantal weken na de montage afgelakt door onze schilder. Zij wilden de deur en het kozijn in bronskleur en kozen voor RAL 7008 als aflak. 

 
 

"De timmermannen gaan nauwkeurig te werk"

Het gezin is zeer te spreken over de montage en het schilderwerk. "De timmermannen gingen nauwkeurig te werk, het verwijderen van het metalen kozijn moest namelijk heel zorgvuldig gebeuren om het stucwerk niet te beschadigen", vertellen zij aan ons. "Wij zagen de transformatie echt voor ons eigen ogen gebeuren en we zijn heel blij met het eindresultaat", vervolgen zij. "Ook het schilderwerk is netjes gedaan. Het was eerst wel een zoektocht naar de juiste kleur maar ook daarin was de schilder behulpzaam.", vertellen zij enthousiast. Zij wilden namelijk een bronskleurige binnendeur als eyecatcher in hun nieuwe interieur en de kleurkeuze pakte zeer goed uit. 

 

Uw interieur opfrissen met binnendeuren?

Naast deze binnendeuren hebben we nog diverse alternatieven. Ontdek hier onze binnendeuren.

MEER DEUREN BEKIJKEN   

 

Terug naar overzicht