Kamerhoge binnendeur met houten kozijn en zijlicht in Den Haag

Een echtpaar uit Den Haag betrok enige tijd terug hun nieuwe woning in een verbouwd kerkgebouw. Dit gebouw werd volledig verbouwd naar een nieuwbouw appartementencomplex. Het interieur konden zij volledig naar eigen smaak inrichten en zo besloten zij ook de deuren aan te pakken.

 

kamerhoge binnendeur en zijlicht

Vanuit de bouw was de woning al voorzien van standaard deuren. In de hal, de slaapkamer en de keuken zaten opdekdeur met kozijnen die ze graag wilden vervangen voor modernere deuren. In de winkel kozen zij voor stompe houten deuren met houten kozijnen. 

Als eerste was de sparing in de hal breed genoeg voor een deur met een zijlicht. Hiermee konden zij de ruimte aflsuiten zonder verlies van ruimtelijkheid en lichtinval. De deur heeft een asymetrisch kruis als roedeverdeling waardoor het toch enigszins verbonden is met de historie van het gebouw. Verder was er in de slaapkamer ook een deur naar de badkamer en toilet. Deze wilden zij in dezelfde stijl met een asymetrisch kruis als roedeverdeling. Echter kozen zij hier voor rook matglas zodat de privacy vanuit de badkamer toch gewaardborgd is. Ook de deur in de slaapkamer die aan de keuken grenst, wilden ze in dezelfde stijl hebben.

Na montage Afgelakt in een oranje kleur

Op de dag van de montage werden de opdek deuren en kozijnen nauwkeurig verwijderd. Op de plek waar de oude kozijnen zaten werden ook de nieuwe kozijnen gemonteerd. Vervolgens werden de nieuwe deuren gemonteerd en afgesteld zodat ze goed sluiten. Na de montage werden alle kamerhoge deuren en kozijnen door onze schilder afgelakt in het gewenste kleur. Het echtpaar koos ervoor om het geheel in oranje af te lakken.

Uw interieur opfrissen met binnendeuren?

Naast deze binnendeuren hebben we nog diverse alternatieven. Ontdek hier onze binnendeuren.

MEER DEUREN BEKIJKEN   

 

Terug naar overzicht