Nieuwe schuifdeur en binnendeuren in Rotterdam

Een echtpaar uit Rotterdam kocht ruim 30 jaar geleden een woning met een diepe achtertuin in Kralingen. Zij wilden het interieur opfrissen en moderniseren met onder meer een schuifseparatie en kamerhoge deuren.

Dit moesten echter wel binnendeuren zijn die bij hun interieur zouden passen. Tijdens het adviesgesprek in de showroom zag het echtpaar prachtige schuifdeuren van Albed, dit was precies waar ze naar op zoek waren. Het ontwerp van de schuifdeuren zou goed passen in hun interieur, namelijk een combinatie van modern en vintage.

 

 

Schuifseparatie van Italiaans design

De schuifdeuren van Albed zou als schuifseparatie dienen tussen de woonkamer en de hal. De diverse onderdelen van de schuifseparatie wilden zij wel met verschillende glassoorten. Het glassoort voor de vaste wanden werd glas met een geweven patroon van textiel met aluminium kleur.

Voor de schuifdeuren aan de binnenzijde van de schuifseparatie werd er gekozen voor satijnglas. Deze unieke combinatie van glassoorten laat voldoende licht door vanuit de gang maar biedt toch ook privacy.

 

 

 

Eenheid in het interieur 

De rest van de woning kon uiteraard niet achterblijven. De keuken, de gang en de bovenverdieping werden ook voorzien van nieuwe binnendeuren. Hier wilde het echtpaar kamerhoge binnendeuren. De opdekdeuren die in de keuken en van de toilet, meterkast en garderobe stonden,  maakten plaats voor stijlvolle dichte plafondhoge binnendeuren met horizontale freeslijnen. Om eenheid te creëren met de rest van het interieur koos het echtpaar voor om alle plafondhoge deuren te voorzien van bijpassende deurkrukken in RVS.

Naast de plafondhoge deuren werd er op de bovenverdieping ook twee glazen deuren van Anyway doors gemonteerd. Door matglas te kiezen voor deze glazen deuren werd er gezorgd voor de nodige privacy zonder in te leveren op licht of ruimtelijkheid.

"Het zijn echte vakmannen"

Het echtpaar is erg blij met de nieuwe deuren. “De nieuwe deuren hebben werkelijk gezorgd voor een transformatie in ons interieur”, vertellen ze ons. “De montage werd in twee etappes gedaan en met de nodige precisie, het zijn echte vakmannen!”, vertellen ze verder. Het echtpaar geniet met volle teugen van hun vernieuwde interieur.

Simon Maree Deurenspecialist Moderne schuifdeur website image

Uw interieur opfrissen met binnendeuren?

Naast deze binnendeuren hebben we nog diverse alternatieven. Ontdek hier onze binnendeuren.

MEER DEUREN BEKIJKEN   

 

Terug naar overzicht