Stijlvol entree met steel look taatsdeur

[ leestijd: 3 min ]

De familie van Fulpen uit Leiden kocht een aantal jaar geleden een herenhuis met als doel het stap voor stap te renoveren. Het interieur moest vernieuwd worden naar eigen moderne stijl hierbij hoorde dan ook bijpassende nieuwe binnendeuren. Voor de entree wilden ze een glazen steel look deur.

 

 

Steel look glazen deur zonder roedes

Allereerst wilde de familie de deur bij de entree vervangen, hier stond namelijk een verouderd glazen taatsdeur. Zij wilden echter een moderne taatsdeur die ook tocht en geluid aanzienlijk zou verminderen. In de showroom kozen zij de steel look deur van Anyway Doors uit.

Deze glazen taatsdeur van geanodiseerd aluminium wordt geplaatst in een bijbehorend aluminium kozijn waarbij de taatsscharnieren in het kozijn verwerkt zijn. Dit is mogelijk bij deuren met een breedte tot maximaal een 1.25 meter. Hierdoor hoeven wij niet in de vloer te boren. Het kozijn is voorzien van tochtwerende strippen en hierdoor wordt de ruimte goed afgesloten en is er een aanzienlijke verminddering van geluid en tocht. Ondanks de immense grootte van de deur, is het vederlicht te bedienen.

 

 

Plafondhoge deuren op de bovenverdieping

Op de bovenverdieping zitten de slaapkamers en de badkamer. Hier wilde het gezin de vergeelde opdekdeuren met stalen kozijnen vervangen voor dichte deuren met houten kozijnen van vloer tot aan plafond. In de showroom kozen zij ook voor bijpassende deurkrukken in het zwart zodat er eenheid is in hun interieur.

Plafondhoge deuren zijn ideaal voor het vervangen van de opdekdeur en metalen kozijn. Onze timmermannen kunnen het metalen kozijn verwijderen zonder te slopen. Het nieuwe kozijn sluit perfect aan op het bestaande stucwerk waardoor er niet opnieuw gestuct of geverfd hoeft te worden. Hierdoor is er dus geen verbouwing nodig en kan er direct genoten worden van de nieuwe deur.

"Echt opmerkbaar minder tocht en kou"

Stap voor stap werd het herenhuis van familie van Fulpen gerenoveerd. Naast nieuwe binnendeuren werd de houten pui aan de tuindkant vernieuwd. Hier werd er gekozen voor een ranke aluminium pui die van vloer tot aan het plafond reikt, hierdoor oogt de woonkamer erg ruim en is er veel lichtinval.

Familie van Fulpe is erg tevreden met de nieuwe binnendeuren. "De taatsdeur zorgt voor een aanzienlijk verschil in tocht en kou in de gehele woning", vertelt mevrouw Van Fulpe. "De plafondhoge deuren op de slaapkamers en toilet maakt alles echt compleet", vertelt ze verder. Hoewel de verbouwing niet altijd prettig was heeft de familie het oog al op een volgend project binnen hun herenhuis.

Uw interieur opfrissen met binnendeuren?

Naast deze binnendeuren hebben we nog diverse alternatieven. Ontdek hier onze binnendeuren of maak een afspraak in één van onze showrooms. Onze adviseurs denken met u mee bij de keuze van uw nieuwe binnendeur.

MEER DEUREN BEKIJKEN   

 

 

Terug naar overzicht