Witte houten binnendeuren en kozijnen in Almere

Hans woont met zijn gezin in een twee-onder-een-kapwoning in Almere. Hij had het interieur op de gehele benedenverdieping opgefrist met onder andere nieuwe meubels en een nieuwe keuken. Als laatste stap wilde hij de verouderde opdekdeuren en metalen kozijnen vervangen door moderne witte houten binnendeuren en kozijnen.

 

 

Houten deuren met glas en freeslijnen

In de zoektocht naar mogelijkheden voor nieuwe binnendeuren, bezocht Hans de showroom in Almere. Hoewel het vernieuwen van de opdekdeuren een optie was wilde hij ook af van de metalen kozijnen. Op basis van het adviesgesprek koos hij stompe houten binnendeuren met houten kozijnen.

Voor de woonkamer wilde hij deuren met glas en voor de gang wilde hij bijpassende freeslijn deuren. Dit werden uiteindelijk de deurmodellen Doutzen en Monica van ons merk Plafondhogedeur. De Doutzen is een glasdeur met een asysmetrische kruis als roedeverdeling. Het deurmodel Monica is voorzien van freeslijnen die het ontwerp van de Doutzen volgt waardoor het ook een asymetrische kruis heeft.

 
 

Aanzienlijke tocht- en geluidsreductie

Hans koos ook bewust voor een houten deur met houten kozijn omdat dit ideaal is voor het vervangen van opdekdeuren met metalen kozijnen. Dit gebeurde namelijk zonder dat er sloopwerk of stucwerk aan te pas kwam. Het kozijn werd namelijk losgeschroefd en kwam zorgvuldig los van de wanden. Op dezelfde plek werd dan wij het nieuwe houten kozijn geplaatst, deze sluit aan op de aanliggende wanden. De oude deuren en metalen kozijnen voerden wij af zodat ze direct konden genieten van hun nieuwe binnendeuren. 

Hans en zijn gezin zijn erg blij met het eindresultaat. "De kozijnen hebben van die zwarte tochtrubbers waardoor de deuren echt veel tocht tegenhouden vanuit de gang", verteld Hans aan ons. "Ook zijn ze heel gebruiksvriendelijk door de stangen en magneten", sluiten ze het interview af.

Simon Maree Deurenspecialist Gouden Brass Deur Steel Look Deuren Rotterdam website image Kamerhoge Binnendeur

 

Uw interieur opfrissen met binnendeuren?

Naast deze binnendeuren hebben we nog diverse alternatieven. Ontdek hier onze binnendeuren.

MEER DEUREN BEKIJKEN   

 

Terug naar overzicht