Historie

In 1923 is familiebedrijf Maree van start gegaan. Een klein timmerbedrijf in Berkel, bestaande uit opa Maree en de twee ooms Maree. Met drie man vertegenwoordigen zij het timmerbedrijf en wordt de basis gelegd voor een mooie toekomst. Na een aantal jaren begint Simon Maree als timmerman in het timmerbedrijf.

 

 

 

Van timmerman tot deurenspecialist

Na ervaring opgedaan te hebben bij het timmerbedrijf begint Simon Mare in 1983 voor zichzelf. Hij begint op dat moment als een van de eerste gespecialiseerde deuren-afhangers voor grote deurfabrikanten in Nederland. Hierin groeit hij uit tot een bedrijf met twintig man personeel. Dit team hield zich dagelijks bezig met het perfect afhangen van deuren voor zowel particulieren als grote projecten voor o.a. woningbouwverenigingen.

 

Eigen deurwinkel

Het gaat steeds beter met het bedrijf en Simon Maree gaat zich steeds meer richten op particulieren en high-end deuren. Zodoende begint hij in 2001 met zijn eigen deurenwinkel. Naast het perfect afhangen van deuren wordt ook het persoonlijke advies in de showroom steeds belangrijker. In deze periode groeit Simon Maree uit tot dé deurenspecialist van Berkel en Rodenrijs en omgeving.

 

Vader en zoon

In 2010 komt zoon Sam het bedrijf versterken. Samen nemen vader Simon en zoon Sam het naastgelegen timmerbedrijf over. Er is zo meer ruimte voor opslag en het maken en bewerken van deuren. In 2011 wordt de showroom vernieuwd. Een schitterende ruimte, waar het hele assortiment ruimtelijk gepresenteerd wordt. 

 

Nieuwe vestiging in Almere

Naast de showroom in Berkel en Rodenrijs is er door het succes van het bedrijf op 7 april 2020 een nieuwe vestiging geopend in Almere. Ook in Almere kunnen mensen dezelfde kwaliteit, kennis en vakmanschap verwachten van Simon Maree.

 

Wisseling van de wacht

Aan het begin van 2021 werd de regie van Deurenspecialist Maree overgedragen van Simon Maree aan Sam Maree. Simon Maree, de grondlegger van ons familiebedrijf, blijft volop uiteraard actief binnen het bedrijf.

 

FD Gazelle 2021

We zijn door het Financieel Dagblad uitgeroepen tot een FD Gazelle. Hiermee behoren wij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Een teamprestatie waar wij enorm trots op zijn!

 

Nieuwe vestiging in Cruquius

Op 27 september 2022 is onze nieuwe showroom in Cruquius geopend. Ook in onze nieuwe vestiging tonen wij u graag onze bijzondere collectie aan binnen- en buitendeuren.