Het familiebedrijf

Sinds 1923 is Simon Maree een bekende naam in Berkel en omstreken. Wat begon als een timmerbedrijf is uitgegroeid tot een allround specialist op het gebied van binnendeuren, buitendeuren, schuifkasten en kamers en suite. De combinatie van timmerman Simon Maree en adviseur Sam Maree zorgt voor een zeer vakkundige en kwalitatieve manier van werken.

 

De vijf kernwaarden

Door de jaren heen is er een duidelijke bedrijfscultuur ontstaan dat zich uit in vijf kernwaarden:

  • Oprecht betrokken
  • Leveren van kwaliteit
  • Volledig ontzorgen
  • Maatwerk
  • Nazorg

 

Inbraakcheck, inmeten en kozijnen

Deurenspecialist Simon Maree ontzorgt de klant volledig. Van inmeten tot plaatsen, van inbraakcheck tot nieuwe gevelkozijnen. Alles gebeurt met zorg en aandacht.

 

Op projectbasis

Simon Maree werkt projectmatig op de volgende gebieden:

  • Het gehele huis van (plisse) voorzien
  • Projectmatig werken
  • Het huis beveiligen
  • Nieuwe kozijnen voorzien van draairamen en dubbelglas

De historie

In 1923 is familiebedrijf Simon Maree van start gegaan. Een klein timmerbedrijf in Berkel, bestaande uit opa Maree en de twee ooms Maree. Met drie man vertegenwoordigen zij het timmerbedrijf en wordt de basis gelegd voor een mooie toekomst. Het werk wordt in die tijd verricht voor het katholieke gedeelte van het dorp. Na een aantal jaren begint Simon Maree als timmerman in het timmerbedrijf.

 

Van timmerman tot deurenspecialist

In 1983 start Simon Maree voor zichzelf. Hij begint op dat moment als een van de eerste gespecialiseerde deurenhangers in Nederland bij de grotere deurfabrikanten. Hierin groeit hij uit tot een bedrijf met twintig man personeel. Dit team houdt zich dagelijks bezig met deuren en ramen plaatsen en afhangen in allerlei projecten voor o.a. woningbouwverenigingen. Het gaat goed met het bedrijf en Simon Maree gaat zich meer richten op de particulier. Zodoende begint hij in 2001 met zijn eigen deurenwinkeltje waarin hij alles op gebied van deuren gaat verkopen voor de particuliere klant uit het dorp. In deze periode groeit Simon Maree uit tot dé deurenspecialist van Berkel en Rodenrijs en omgeving.

 

Vader en zoon

In 2010 komt zoon Sam het bedrijf versterken. Samen nemen vader Simon en zoon Sam het naastgelegen timmerbedrijf over. Er is meer ruimte voor opslag en het maken en bewerken van deuren. In 2011 wordt de showroom vernieuwd. Een schitterende ruimte, waar het hele assortiment ruimtelijk gepresenteerd wordt. Een prachtige historie van een familiebedrijf dat met hart en ziel betrokken is bij haar medewerkers, klanten en producten.